Održan peti Proman

Jadran Galenski laboratorij Rijeka, 13.veljače 2015.

Susret s projektnom menadžericom u Odjelu za istraživanje i razvoj Lauritom Pavlišak Košta, dipl. ing. farmaceutske tehnologije.

U organizaciji udruge IPMA Young Crew Croatia, a u sklopu projekta Meet the Project Manager koji povezuje članove udruge s projektnim menadžerima vodećih tvrtki u Hrvatskoj s ciljem upoznavanja prakse projektnoga menadžmenta, stjecanja novih znanja i iskustava, obavljen je posjet tvrtci JGL – Jadran Galenski Laboratorij d.d., Rijeka.

IMG_8802

Članovi udruge IPMA YCC srdačno su i lijepo primljeni u JGL-u te im je omogućen uvid u dio zahtjevnog proizvodnog procesa uz stručno vodstvo g. Vladimira Maleša, dipl. ing. prehrambene tehnologije. Bila je to izvrsna i rijetka prilika za članove udruge, pretežito ekonomske struke, u spoznavanju suvremenih dostignuća farmaceutske tehnologije

Ključno iz izlaganja PM Laurite Pavlišak Košta, pitanja i odgovori, ocjena susreta

Pojašnjena je i orijentacija na proizvodnju generičkih lijekova, posebno s aspekta patentnoga prava, te rezultat koji kaže kako je 2012. godine JGL svrstan među 100 najvećih proizvođača generičkih lijekova na svijetu. Ti su rezultati impresivan i poticajan primjer mogućega uspjeha domaće tvrtke koja se suočava s uvjetima kako svjetske tako i recesije u Hrvatskoj. Međutim, temeljiti pristup pitanjima organizacije same tvrtke, s težištem na korištenju znanja, kompetetivnosti, ulaganjima u istraživanje i razvoj te uvažavanjem međunarodnih standarda tj. osiguranjem nužnih certifikata za samo poslovanje i proizvode, dokazuje kako ni primjereni rezultati ne izostaju. Logično, daljnji cilj internacionalizacije poslovanja, nameće se sam po sebi kao razborit.

Zaključno, može se reći kako je u sklopu projekta Meet the Project Manager udruge IPMA Young Crew Croatia, susret u Rijeci pridonio, očekivano ili ne, znatno višoj razini realizacije toga projekta Udruge. Stoga, zahvaljujemo našim domaćinima iz JGL i svim članovima udruge koji su se odazvali ovom susretu.

FOTOGRAFIJE S 5.PROMAN-a MOŽETE SKINUTI NA SLJEDEĆEM LINKU: FOTO

Organizacijski tim, Meet the Project Manager

Leave a comment