Izvještaj s 4. ProMan-a

„Meet the Project Manager“ je projekt u organizaciji IPMA Young Crew Croatia. Projekt povezuje članove udruge sa projektnim menadžerima vodećih kompanija u Hrvatskoj s ciljem upoznavanja članova sa praksom projektnog menadžmenta te stjecanja znanja i iskustva sa tog područja.


IMG_8355

Naš posljednji, četvrti, ProMan održan je 18.12.2014. u prostorijama poduzeća Intelika s osnivačem i direktorom Mariom Cerinskim. Bez pretjeranih uvoda, ProMan nas je najprije upoznao s područjem djelovanja poduzeća koje je osnovao i vodi. Iako je obilovalo tehničkim infomacijama, sama prezentacija i objašnjavanje je bilo izuzetno zanimljivo i „pitko“, čak i za većinu koja nije upoznata s tom tematikom. Osnovni razlog za to je činjenica da je to bila samo platforma za objašnjavanje kakav je život i posao naših junaka, projektnih menadžera utjelovljenih, u ovoj iteraciji  u Mariu.

Tako smo, između ostaloga, saznali da je za BIM (Building Information Modeling) važna maksimalna moguća integracija svih poslovih procesa koji dovode do uspješno završenog projekta, programa i portfelja projekata. Naglašeno je da je odustajanje normalno i da nas to ne bi smjelo obeshrabriti u našim naporima za poboljšanje poslovanja i svijeta oko sebe. Kao primjer nam je dana informacija o postotku povratnog javljanja nakon marketinških kampanja u regiji prema državama i još jednom naglašena potreba za ljudskim kontaktom u odnosu na telefon i elektroničku poštu.

Kako je odmicalo vrijeme i, posljedično interesantnim pitanjima od strane sudionika, naš četvrti Proman je iskreno uključivao sve više informacija o njegovim navikama, poslovnim planovima i problemima s kojima se Intelika, kao poduzeće pretežno usmjereno visokogradnji (arhitektura, konstrukterstvo, strojarstvo…) ali i ostalim inženjerskim i telekomunikacijskim sferama, susretala. Sudionici su mogli saznati kako je Intelika preživjela krizu, s čime se sve susretala i koji su poslovni procesi doveli do toga da nakon svega počinju implementaciju projekata rasta i razvoja. Uz standardne procese razvoja, dodatno se ulaže u nove tehnologije, a s ovom će godinom krenuti i projekti širenja poslovanja na vodeća tržišta EU-a i popunjavanjem tima novim kadrovima kako bi to širenje mogli pratiti na nivou na kojeg su već navikli svoje klijente.

IMG_8357

Korisnost predavanja potvrđena je i u anketi polaznika. U sustavu ocjena od 1 do 5,  preko 90 % sudionika predavanje je ocijenilo s ocjenom 5, a preostali s ocjenom 4. Možemo reći da je ova izvedenica  projekta  sasvim zadovoljila i premašila očekivanja i samim time visoko podigla ljestvicu standarda ovakve vrste događanja. Svima koji su bili organizacijski tim zahvaljuje na dolasku, a svima koji nisu žaljenje zbog propuštene prilike. Slijedeća je ubrzo, pa nemojte napraviti istu grešku!

Slike sa predavanja možete pronaći na sljedećem linku: FOTO

Video intervju s našim 4.PROMAN-om Mariom Cerinskim možete pogledati na linku: VIDEO