Project Management Awards 2022

U utorak, 20. prosinca održana je svečana dodjela nagrada Project Management Awards za najboljime iz područja upravljanja projektima. Ove godine nagrade su dodijeljene u četiri kategorije – dvije za mlade voditelje projekata (za Najboljeg mladog voditelja projekta i Najbolji projekt s mladim voditeljem) te dvije za projektne stručnjake iznad 35 godina (za Najboljeg voditelja projekta i Najbolji projekt).

Najbolji voditelj projekta

Titulu Najboljeg voditelja projekta odnijela je Lucija Zlatar iz Infinuma koja je vodila projekt za Moj A1, File A Complaint (Chatbot Nikša). Drugo mjesto osvojila je Martina Margitić iz Notcha, voditeljica projekta Next Generation Quoter, a treće mjesto zauzela je Tajana Petljak iz tvrtke Kamgrad s projektom Trgovački centar Špansko.

Najbolji projekt

U kategoriji Najbolji projekt prvo mjesto zauzeo je projekt Prediktivna analitika za poslovne subjekte iz Erste&Steiermärkische Bank d.d. s voditeljicom Tatjanom Kotarski, Tajana Petljak i projekt Trgovački centar Špansko (Kamgrad) zauzeli su drugo mjesto, a projekt Alpha Centauri kampus Zagreb, na čelu s voditeljem projekta Emilom Ferjančićem iz Infobipa, zauzeo je treće mjesto.

Najbolji mladi voditelj projekta

Prvo mjesto u kategoriji Najbolji mladi voditelj projekta zauzela je studentica medicine Lara Brdar s projektom Teddy Bear Hospital Rijeka koji provodi Medicinski fakultet u Rijeci. Kaja Pavlinić, voditeljica projekta European Green Activists Training (Zelena europska fondacija) zauzela je drugo mjesto, a treće mjesto odnio je Andrej Ribičić, voditelj projekta Rezolucija Zemlja (Večernji list).

Najbolji projekt s mladim voditeljem

Patricia Hrenek s projektom Special Power League (Akademija zdravog življenja) odnijela je pobjedu u kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem, dok je drugo mjesto osvojio Andrej Ribičić s projektom Rezolucija Zemlja (Večernji list), a treće mjesto pripalo je Renatu Bošnjaku iz tvrtke Deegloo s projektom Segmentacija klijenata Croatia osiguranja i sustav predikcije tržišta.

Među mnoštvom prijavljenih projekata samo tri projekta u svakoj kategoriji odabrana su kao najbolja i zasluženo su ušli u finale natjecanja. Sve projekte pažljivo je pregledao i ocijenio neovisni evaluacijski odbor koji se sastojao od 5 stručnjaka iz područja upravljanja projektima. Ove godine evaluacijski odbor činili su prof. dr. sc. Ivica Završki (Građevinski fakultet Sveučilište u Zagrebu), Ina Iveković Tahmina (Philip Morris), Radomir Čituš (Rimac Technology d.o.o.), dr. med. Alen Juginović (Sveučilište Harvard) i Karmen Krile (Senior Project Manager).

Project Management Awards održava se već osmu godinu za redom u organizaciji IPMA Young Crew Croatia i IPMA Hrvatska, a ove godine uz podršku sponzora CROZ, Hotel Esplanade i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI), medijskih pokrovitelja: Lider Media, Posao.hr i Netokracija, te donatora Motion Candles, Vinarija Bodren, Sapoon, Miscotti i Veleučilšta Baltazar Zaprešić.