Izvještaj s 3. ProMan-a

„Meet the Project Manager“ je projekt u organizaciji IPMA Young Crew Croatia.

Projekt povezuje članove udruge sa projektnim menadžerima vodećih kompanija u Hrvatskoj s ciljem upoznavanja članova sa praksom projektnog menadžmenta te stjecanja znanja i iskustva sa tog područja.

Treći po redu „Meet the Project Manager“ projekt održan je u prostorijama HEP-a, PROGRAM SAVA D.O.O., 15.05.2014. godine.

Naš treći ProMan je bio Leo Penović, projektni voditelj prvog u potpunosti zelenog projekta u Hrvatskoj „Zagreb na Savi“.

Leo Penović je diplomirani inženjer građevine, s zavidnim dvadesetpetogodišnjim iskustvom u projektnom menadžmentu. Među brojnim priznanjima ističe se i činjenica da je zlatni dobitnik IPMA Croatian Project Excellence Award 2013, za najbolje vođeni projekt u Republici Hrvatskoj  „Izgradnja šoping centra Arena u Zagrebu.

U trosatnom izlaganju detaljno je uputio interesante u projekt „Zagreb na Savi“ kojemu je cilj zaštita i uređenje rijeke Save od granice s Republikom Slovenijom do Siska. Projekt predstavlja rješenje ekoloških i drušvenih problema, a također je osmišljen na način da se potencijali rijeke iskoriste na najbolji mogući način uz naravno suradnju svih dionika. .

Nakon izlaganja na naše zadovoljstvo uslijedio je dio s pitanjima i odgovorima. Leo Penović je negledajući na sat detaljno odgovarao na naša pitanja te podijelio s nama svoja iskustva i situacije zahtjevne profesije kao što je projektni menadžment. Između ostalog otkrio nam je da je projektni menadžment profesija, a ne struka te da bi bio uspješan projektni menadžer potrebno je i više nego dobro poznavati predmet projekta.

Najbolji mu je osjećaj buditi se i ići spavati s projektom, a najgore je kada projekt završi. Projektni tim mu je jako važan kao i njegova stručnost. Istaknuo je da svaki član tima mora izaći iz projekta jači nego je u njega ušao. Vjerujemo da je u sudionicima probudio još jaču želju za učenjem i usavršavanjem te da su otišli doma s željom da budu što bolji i uspješniji u svom poslu.

Još se jednom ovim putem zahvaljujemo Leu Penoviću što se priključio našem projektu, ali i organizatoru događaja Branimiru Barišiću koji je bio izvrstan domaćin. Svakako ovo je bio nezaboravan treći „Meet the Project Manager“ i s zadovoljstvom nam je otežao organizaciju sljedećeg.