Portfolio

6. nacionalna radionica Young Crew Croatia

6. nacionalna radionica Young Crew Croatia održati će se 30.09. i 02.10. u Biogradu na Moru, u hotelu Adria.

Tema radionice je ”Kontrola projekta”.

Na početku same radionice održana je uvodna ceremonija dobrodošlice gdje su riječ od strane udruge i organizatora imali Marlena Pavić, kao projektni menadžer ove radionice te Miro Hegedić, kao član boarda Young Crew Croatia-e. Zatim su pozornicu preuzeli naši keynote govornici, Hrvoje Meštrović, kao predstavnik našeg dugogodišnjeg sponzora Primakona te Josip Pavković, predstavnik Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Podijelili su s nama svoje dogodišnje iskustvo u projektnom menadžmentu te nam objasnili kako oni upravljaju rizicima u svome poslovanju te način funkcioniranja kontrole projekata unutar njihovih poduzeća.

biograd-1-24

Nakon uvodne ceremonije, program smo nastavili na casual noti sa kvizom projektnog menadžmenta i laganim upoznavanjem timova za slijedeći dan.

Glavni program radionice održao se u subotu kada su naše motivirane i vesele sudionike preuzeli Hajnalka Collado te Daniel Collado-Ruiz, vrsni stučnjaci iz područja projektnog menadžmenta koji također imaju dugogodišnje iskustvo u radu unutar Young Crew-a.

Radionica je bila koncipirana tako da smo se, nakon početnih igara upoznavanja, podijelili u timove po pet sudionika. Zadatak je bio sagraditi najviši toranj od banalnih materijala poput slamkica i plastelina. Djeluje lako? Da sve ne bude tako jednostavno, za to su se pobrinuli naši treneri koji su imali dvojaku ulogu, jednu facilitatora radionice, a drugu kao klijenta koji naručuje tornjeve te direktora poduzeća koji upravlja svojim projektnim timovima i resursima.

Radionica se održala u četiri faze, uz koje su dolazili i popratni manji keynote-ovi te razmišljanja i osvrtanje na ono što se dogodilo u toj rundi građenja tornja. Tako smo prošli kroz faze planiranja, predviđanja rizika,  učenja načina komunikacije sa stakeholderima, zatim još malo revidiranja naših planova te konačne gradnje s kojom smo uspješno doveli naše projekte do finala.

 

Ne zaboravimo da smo putem imali i državne kontrole sigurnosti, testiranja u slučaju potresa, a i klijenti su imali specifične želje. No, s ponosom možemo reći da su svi timovi naučili ono što je bitno, bez obzira bio njihov toranj najviši ili ne, pozadina cijele ove priče o projektnom menadžmentu je ono što ostaje.

Na kraju dana, dodijeljene su i nagrade za proaktivne sudionike. Prvu nagradu odnio je tim s najvišim tornjem (#eiffeltower tim čestitamo!), dok je nagradu za osobu koja je najviše doprinjela raspravi te suradnji s ostatkom sudionika osvojio Andrija Blažić te time osvojio put na 7. Nacionalnu radionicu na Brijunima u lipnju.

Večer je završena u španjolskom tonu, uz cvjetove u kosi, sangriju i malo latino ritmova u caffe baru Kaldi.

Posljednji dan radionice Hajnalka i Daniel sumirali su sve naučeno te priveli našu radionicu kraju. Svi sudionici su zaprimili svoje certifikate te smo se prigodno zahvalili i sponzorima te donatorima na svesrdnoj podršci.

Svakako najveće hvala odlazi našim trenerima te svim sudionicima na dolasku i dobrom raspoloženju!

Vidimo se i dogodine!

Slike s radionice

 

 

 

Info

02/10/2016
Kontrola projekta
Biogradu na Moru