Održan je prvi ovogodišnji ProMan u Combisu!

Održan je prvi ovogodišnji ProMan u Combisu!

Članovi YCC-a u sklopu projekta ProMan u srijedu, 18.4.2018., imali su priliku družiti se sa zaposlenicima Combisa i dobiti informacije iz prve ruke što to Combis radi, koje projekte vode te kako je biti zaposlenik Combisa.

Dočekani smo u njihovoj Zen sobi, mjestu za opuštanje. Odmah smo se udomaćili i razgledali svaki dio sobe koja im služi za relaksaciju. Tu su nas dočekali naši domaćini, voditelji projekata Mario Špundak i Renee Saboti Slovenc. S njima su nam se pridružili i Miro, Bruno te Danijela, zaposlenici u uredu.

Predstavljanje samog poduzeća je odradila Renee, koja nas je upoznala s radom Combisa, na čemu im se baziraju projekti (ICT cjelovita rješenja) te nas je informirala o Combis konferenciji koju organiziraju 12 godinu za redom, ove godine u Poreču od 23.-25.5.2018. na kojoj su itekako dobrodošli studenti. Svakako na njihovim stranicama saznajte više o tome što CoCo nudi ako vas zanima sve o tehnološkim novitetima, digitalnim transformacijama i ekspanzivnim tehnologijama.

Mario nas je upoznao s PMO-m unutar poduzeća. Saznali smo da se u projektima služe i agilnim metodama rada, a nekad projekt zahtjeva tradicionalni način; njihovo iskustvo stečeno je razvijanjem ICT rješenja za bankarski i telekomunikacijski sektor; ulažu u svoje zaposlenike kroz omogućavanje daljnjeg razvoja – pozdravljaju volju i želju zaposlenika za certificiranjem  (PMP, IPMA i drugo).

Miro, Bruno i Danijela su nam ispričali kako im je raditi unutar ovog poduzeća. Bili su jako otvoreni u svojim stavovima o tome kako je raditi u Combisu i stekli smo dojam da je Combis poduzeće s jako otvorenim međusobnim odnosima gdje ničije ideje nisu stavljene pod tepih, jako su prijateljski raspoloženi jedni prema drugima; druže se i van radnog vremena, zajedno rješavaju probleme koji se pojave na projektu ili unutar tima; brzo prihvaćaju nove kolege; podržavaju se i uvažavaju mišljenja jedni drugih kroz cijeli proces rada na projektima. Oni su jako zadovoljni tim opuštenim načinom rada koji isporučuje zadatke na jednoj visokoj razini što rezultira zadovoljstvom krajnjih korisnika i njihovim postojanjem svih ovih godina.

Naš posjet je trebao trajati sat do sat i pol, međutim bilo nam je toliko ugodno u njihovom društvu da je posjet potrajao dva sata unutar njihovih prostorija, a nakon toga su nas počastili pićem gdje smo u još opuštenijoj atmosferi nastavili druženje te dobili uvid i u onu opuštenu atmosferu koja vlada nakon što se odradi posao.

Od posjete Combisu očekivali smo puno, a dobili smo još više. Svojom otvorenošću i savjetima vesela ekipa Combisa nam je pokazala što znači biti pravi voditelj projekta.

ProMan se nastavlja uskoro!