Potpisan sporazum o partnerstvu s Veleučilištem i Alumni Klubom Baltazar

Veleučilište Baltazar Zaprešić održalo je u subotu, 14. ožujka svečanu dodjelu IPMA-inih međunarodnih certifikata za studente specijalističkoga diplomskog stručnog studija Projektni menadžment u svojim novim prostorima u Lastovskoj ulici u Zagrebu. Trideset novih studenata službeno je dobilo međunarodne certifikate, a tom je prigodom potpisan i sporazum o partnerstvu između Hrvatske udruge za upravljanje projektima/Young Crew Croatia, Alumni kluba Baltazar i Veleučilišta BALTAZAR ZAPREŠIĆ.

Dodjelu certifikata vodio je dr. sc. Milan Jurina, prof. v. š., prodekan za nastavu na specijalističkim diplomskim stručnim studijima na Veleučilištu Baltazar, uz voditelja specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektni menadžment i predsjednika slovenske udruge za projektni menadžment, doc. dr. sc. Igora Vrečka, dopredsjednika HUUP-a prof. dr. sc. Vladimira Skendrovića i kooordinatora suradnje između Veleučilišta Baltazar, Hrvatske udruge za upravljanje projektima i International Project Management Association (IPMA) te člana predsjedništva HUUP-a, Zlatka Barilovića, univ. spec. oec; pred.

U Republici Hrvatskoj trenutno je oko 650 osoba steklo IPMA-ine međunarodne certifikate za projektne menadžere, od čega je njih 353 certificirano na razini D. Studenti Projektnog menadžmenta Veleučilišta Baltazar Zaprešić sa 170 certifikata čine gotovo 50% od ukupnog broja certificiranih osoba u Republici Hrvatskoj na razini D, a IPMA-ini su certifikati prepoznati u cijelome svijetu. IPMA (www.ipma.ch) je međunarodna udruga za projektni menadžment, koja trenutno djeluje u 57 država svijeta, dok je Hrvatska udruga za upravljanje projektima (www.capm.hr) nacionalna članica iz Republike Hrvatske, a koja djeluje u skladu s IPMA-inim pravilima.

Osim certificiranja, dosadašnja je suradnja Veleučilišta BALTAZAR ZAPREŠIĆ s HUUP-om urodila i brojnim drugim zajedničkim projektima. Neki su od najznačajnijih suorganizacija znanstveno-stručnih skupova s temama vezanim uz menadžment i projektni menadžment, održanih 2011. i 2014. godine u Zagrebu te suorganizacija 27. IPMA-ina svjetskog kongresa u Dubrovniku 2013. godine. Također, posebno možemo izdvojiti i projekte u kojima sudjeluju studenti Projektnog menadžmenta, a u okviru organizacije mladih projektnih menadžera pod nazivom Young Crew Croatia, a koji djeluju u sklopu HUUP-a.

Veleučilište Baltazar Zaprešić prva je institucija u Hrvatskoj s oznakom IPMA REG (http://ipma.ch/education/ipma-registration/ipma-registration-programme/), a koja potvrđuje usklađenost specijalističkoga diplomskog stručnog studija Projektni menadžment s IPMA-inim pravilima.

Nakon dodjele certifikata potpisan je i Sporazum o partnerstvu između Young Crew Croatia, Alumni kluba Baltazar i Veleučilišta Baltazar. Sporazum su potpisali dr. sc. Milan Jurina, prof. v. š. (ispred Veleučilišta Baltazar), Karlo Masnjak, struč. spec. oec. (ispred Alumni kluba Baltazar) i dr. sc. Rebeka Danijela Vlahov (ispred Young Crew Croatia).