Dodijeljene nagrade Project Management Awards za najbolje u upravljanju projektima

U Smaragdnoj dvorani Esplanade Zagreb Hotela 19.12.2017. održana je dodjela nagrada za najbolje ostvarene projekte i njihove mlade voditelje Project Management Awards 2017 (PMA 2017). Već treću godinu u nizu Project Management Awards je bila prilika za druženje vrhunskih stručnjaka koji dijele projektna znanja i ideje. I ove godine nagrade su uručene najboljem mladom voditelju projekta, najboljem projektu s mladim voditeljem i najboljem mladom istraživaču. Project Management Awards 2017 održao se u organizaciji IPMA Young Crew Croatia i Hrvatske udruge za upravljanje projektima pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića te kroz podršku sljedećih partnera i sponzora: Vinarija Bodren, Primakon d.o.o., Project Management World Library, Varteks d.d., Kotka d.d. Krapina te Fangel Consulting Aps. Project Management Awards je jedinstveno priznanje u Republici Hrvatskoj i prvi korak u profesionalnom uspjehu mladih u području upravljanja projektima te predstavlja odličan okvir za procjenu vlastitih sposobnosti u nacionalnom konkurentskom okruženju te pruža priliku pobjednicima za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju ‘The IPMA Young Project Manager of the Year Award’ kao hrvatskog predstavnika. Evaluacijski odbor kao neovisno tijelo sastavljeno od stručnjaka u području upravljanja projektima je prema evaluacijskim kriterijima definiranima na svjetskoj razini u skladu s IPMA Competence Baseline (ICB) procijenio zaprimljene prijave i donio odluku o finalistima i pobjednicima natječaja.

U kategoriji Najboljeg mladog voditelja projekta pobjedu je odnio Bruno Mustić sa svojim projektom Brač Film Festival. U finalu su mu konkurencija bili Antun- Stjepan Pongrac (projekt ‘FSBRT05-„Strix“’, FSB Racing Team) te Maja Skočanić (investicijski projekt  ‘Studentski smještaj na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, 1. faza (TRIS)‘.

Druga kategorija okupila je najbolje projekte s mladim voditeljem. Ivan Reis predstavio je projekt obitelji Reis ‘Otvorenje obiteljskog muzeja “Kuća Šenoa”‘ (voditelj projekta Marko Reis) te je ovaj projekt proglašen najboljim. U finalu ove kategorije društvo su mu činili i projekt ‘SuPROTIVa – Suradnjom protiv apatije’ (voditeljica projekta Jelena Slavić Miljenović) te ‘mHPB’ (voditelj projekta Filip Vugec).

Treća kategorija tražila je najboljeg mladog istraživača u području upravljanja projektima. Pobjedu je svojim radom na temu  ‘Virtualni projektni timovi kao obilježje suvremenog poslovanja’ osvojila Renee Škulić. U istoj kategoriji bili su i Kristina Lee Tupek (‘Utjecaj poduzetničkih inkubatora na generiranje poslovnih ideja i uspjeh start-up projekata u Hrvatskoj’) te Kristijan Robert Prebanić (‘Primjena renomiranih međunarodnih standarda za upravljanje projektima u građevinarstvu RH’).

I ova godina potvrdila je da za područje upravljanja projektima vlada velik interes, da mladi voditelji projekata ostvaruju kvalitetne projekte s odličnim rezultatima te da je za sadašnje i buduće generacije mladih voditelja projekata i istraživača mnogo prilika za postizanje velikih uspjeha.

Eni Lea Hoyka fotografila je sve trenutke na gala večeri te fotografije možete pogledati na našoj službenoj Facebook stranici, IPMA Young Crew Croatia.