Global Young Crew Workshop Porto 2016

U Portu se između 15. i 17. Rujna održala Globalna radionica projektnog menadžmenta. Tema radionice je bila „Time to discover“ odnosno u prijevodu „Vrijeme za istraživanje“.

Na radionici je prisustvovalo oko 50 sudionika iz više od 15 zemalja. Od članova YC Croatia prisutni su bili Miro Hegedić kao predstvanik YC Croatia, Andrej Hanzir kao jedan od nominiranih za nagradu „najbolji mladi projektni mendažer godine“, te Marin Šušnjar kao projektni menadžer za „Project Management Championship“ koji će se održati iduće godine na Brijunima u lipnju.

Young Crew Assembly

Prije samog službenog dijela radionice održana je Skupština Young Crew-a. Skupština YC-a je savjetodavno tijelo koje savjetuje predsjedništvo YC-a o važnim pitanjima vezanim uz razvoj projektnog menadžmenta kao i cijele Young Crew organizacije. Ove godine skupština je okupila 30tak predstavnika iz 15 različitih zemalja svijeta, a raspravljalo se o 4 teme: 1) Young Crew i društvene mreže, 2) Članstvo i vrste članstva u YC-u, 3) Young Crew kalendar i 4) Young Crew Coaching

Global Young Crew Workshop

Program radionice protezao se na tri dana tako su prvog dana na programu bile radionice za umrežavanje i upoznavanje, prezentacije nominiranih za najboljeg mladog projektnog menadžera u godini, te prvi keynote govor kojeg je održao Paulo Custodio na temu „vrijeme je za vođenje kompleksnog projekta“.

Paulo Custodio – “Vrijeme je za vođenje kompleksnog projekta” @IPMA_GYCW

Nakon službenog programa sudionici su se nastavili družiti na zabavi dobrodošlice i večeri u „Casa do Livro“.
Drugi dan radionice započeo je sa keynote govorom Joel Carbonia na temu „vrijeme je za usklađivanje održivih razvojnih ciljeva sa projektnim menadžmentom“.

Joel Carbonia – „Vrijeme je za usklađivanje održivih razvojnih ciljeva sa projektnim menadžmentom“ Photo credit: @IPMA_GYCW

Nakon keynota sudionici su mogli izabrati dvije od četiri radionice na kojima žele sudjelovati, te se tako moglo birati između:

  1. „Time to hear your clown“ koju je vodila Tinna Gunnarsdottir,
  2. „Time to change from fear to power“ koju je vodio Adelino Cunha,
  3. „Time to level up with others“ koju su vodili Hajnalka Zigmund i Daniel Collado-Ruiz, te
  4. „Time to discover how to think with your hands“ koju je vodio Paulo Alves.

Nakon odslušanih radionica za kraj formalnog djela radionice održan je još jedan keynote. Govornik je bio Ricardo Diniz, a tema „vrijeme je za krenuti dalje“, motivacijski govor jednog velikog pustolova.

Ricardo Diniz – „Vrijeme je za krenuti dalje“ Photo credit: @IPMA_GYCW

Za kraj dana sudionici su imali priluku posjetiti muzej „Otkrića“ i također tamo i večerati.
Treći dan radionice započeo je sa timskim izazovom na otvorenom. Organizatori su podjelili sudionike u grupe prema različiti parametrima, tako da sve grupe budu jednake. Cilj izazova bio je snimiti video od 60 do 90 sekundi koji prikazuje sve što se naučilo na radionicama u zadnja dva dana.
Također timovi su morali izabrati projektnog menadžera koji je onda odredio uloge unutar projektnog tima. Ovaj izazov potrajao je sve do kasnih popodnevnih sati kada su i proglašeni pobjednici.

Za sam kraj ove radionice održana je gala večera u poznatoj glazbenoj kući „Casa de Musica“. Program večeri obuhvatio je i dodjelu nagrada za najboljeg mladnog projektnog menadžera gdje je naš Andrej Hanzir osvojio 3. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji.

Andrej Hanzir – Finalist natjecanja najbolji mladi projektni menadžer godine Photo credit: @IPMA_GYCW

 

 

Fotografije s događaja možete pogledati na FB stranici GYCW

 

Leave a comment