Predavanje: PRVI GLOBALNI STANDARD ZA KOMPETENCIJE KOD UPRAVLJANJA PROJEKTIMA: IPMA ICB 4.0.

Pozivamo vas na predavanje: Prvi globalni standard za kompetencije kod upravljanja u projektima, programima i portfeljima: IPMA INDIVIDUAL, COMPETENCE BASELINE, VERSION 4.0. Predavanje će održati doc. dr.sc. Mladen Vukomanović.

Ovo predavanje objasnit će razvoj upravo objavljenog prvog globalnog standarda za kompetencije kod upravljanja u projektima, programima i portfeljima — IPMA Individual Competence Baseline, Version 4.0 (ICB4). Standard je stvoren u suradnji s više od 150 stručnjaka iz više od 60 zemalja članica IPMA-e. Tijekom predavanja objasnit će se razlika između dvije glavne skupine standarda iz upravljanja projektima te će se pokazati kako je ICB4 komplementaran ostalim renomiranim standardima. Predstavit će se razvoj ICB4 standarda te novosti u odnosu na prethodnu verziju 3.1.

Današnji ICB4 tako sadrži 29 osnovnih, generičkih kompetencija, klasificiranih u: people, practice and perspective i primjenjivih u domenama projekata, programa ili portfelja. Nadalje, generičke kompetencije razlučuju se na daljnje iscrpne specifične kompetencije prema domenama. Objasnit će se glavne interesne skupine zahvaćene ICB4 standardom te kako pojedinci mogu koristiti ovaj standard za svoj osobni razvoj. Na kraju će se prikazati veza između ICB4 i novog IPMA-ina sustava certificiranja stručnjaka koji djeluju u projektima, programima i portfeljima.

kjk

Predavanje će se održati  23.5.2016., u 17.30 u dvorani 6 Veleučilišta Baltazar Zaprešić, ulica Vladimira Novaka 23 u  Zaprešiću.

O predavču:

Predavač doc. dr. sc. Mladen Vukomanović zaposlen je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Sudjeluje kao konzultant na projektima organizacije, tehnologije i menadžmenta u graditeljstvu. Participirao je u nekoliko znanstvenih projekata, što je rezultiralo autorstvom ili suautorstvom 70-ak radova. Aktivno sudjeluje  na međunarodnim znanstvenim skupovima na kojima je održao više pozvanih predavanja. Njegova su područja interesa: upravljanje strateškim izvršenjem, TQM i poslovna izvrsnost, upravljanje projektima (uključujući kompetencije, metodologije, alate i tehnike), organizacija građenja, Building Information Modelling te informatički sustavi. Vodi razvojni tim za izradu računalne aplikacije za upravljanje građevinskim projektima GALA. Obnaša funkciju izvršnog urednika međunarodnog znanstvenog časopisa Organization, Technology & Management in Construction. Vodi IPMA Young Crew — globalnu organizaciju za razvoj mladih profesionalaca do 35 godina u području upravljanja projektima. Član je IPMA-inih radnih skupina Presidential Advisory Group i Product Development Team. Bio je član užih projektnih timova za izradu IPMA-inih standarda IPMA Organisational Competence Baseline 1.0 i IPMA Individual Competence Baseline 4.0.

kjk2

Predavanje organiziraju Hrvatska udruga za upravljenje projektima, Young Crew Croatia, Veleučilište Baltazar Zaprešić, Alumni klub Baltazar i Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje je besplatno za sve zainteresirane uz obveznu prethodnu prijavu preko sljedeće poveznice (najkasnije do 21. 5. 2016.):  http://goo.gl/forms/UpIWQSuK95

U slučaju većeg odaziva od broja slobodnih mjesta u dvorani, prednost će se dati prema redoslijedu izvršenih prijava (potvrdu slobodnih mjesta dostavit ćemo svim prijavljenima 22. 5. 2016.). Ako se prijavite, a nećete moći doći, molimo Vas da to obvezno javite (zbog ograničenog broja sudionika na predavanju) na: zlatko.barilovic@bak.hr

 PON / 23.5.2016. / 17.30 /  Veleučilište Baltazar Zaprešić / Vladimira Novaka 23 / Zaprešić / dvorana 6

Leave a comment