Proglašeni pobjednici GeCCo natjecanja 2023!

Young Crew Croatia i ove je godine bio dio međunarodnog natjecanja GeCCo (Global eCollaboration Competition), jedinstvenog virtualnog natjecanja u području upravljanja projektima koje traje samo 24 sata.

U svom 11. izdanju, GeCCo je okupio 180 sudionika iz čak 33 zemlje svijeta. U natjecanju se okušalo 12 hrvatskih kandidata, a čak četvero je ušlo među top 6 timova!

Proglašenje dobitnika održano je 15. travnja, a odlukom međunarodnog organizacijskog odbora 1. mjesto osvojio je Tim 17 u kojem je sudjelovala naša članica – Ana Žiroš.
Moramo još pohvaliti i Leona Kučinića koji je sa svojom natjecateljskom ekipom zauzeo odličnu 3. poziciju te Leu Čuveljak za ostvareno 4. mjesto. Druga pozicija pripala je Timu 18, a peta Timu 7. Natjecateljica Kristina Kriković i njen Tim 6 zauzeli su 6. mjesto.

U 24-satnom periodu natjecatelji su rješavali case study zadatak za sponzora Sibedge, internacionalnu IT tvrtku specijaliziranu za razvoj softvera za automatizaciju poslovanja i digitalnu transformaciju. Proučavanje tržišta, identificiranje rizika i kreiranje idejnog rješenja samo su neki od zadataka kojima su se natjecatelji bavili. Osim s praktičnim problemom rješavanja zadatka, suočili su se i s drugim izazovima koje ovo natjecanje donosi – svladavanje različitih vremenskih zona, problemi s mogućom lošom internetskom vezom, komunikacija na engleskom jeziku…

Cilj ovog natjecanja je okupiti na jednom mjestu sve lokalne ogranke Young Crewa te naglasiti važnost postojanja i rada u virtualnim timovima. Također, time se povećava i vidljivost cijele organizacije na lokalnoj i međunarodnoj razini.

Zahvaljujemo svim ostalim hrvatskim sudionicima što su se okušali u projektnom radu unutar virtualnog tima te predstavljali Hrvatsku i Young Crew Croatia: Katarini Cvijanović, Andreji Jakuš, Danijeli Galeković, Kristini Kriković, Anti Lovriću, Anti Grgiću, Luciji Lalić, Duji Mihoviloviću i Antoniju Mikuliću.
Posebne zahvale idu i Danijeli Tomić, ovogodišnjoj lokalnoj organizatorici koja je osvojila titulu jedne od najaktivnijih lokalnih organizatora na natjecanju.

Čestitamo još jednom svima te očekujemo vaše brojne prijave i sljedeće godine.


Više informacija o natjecanju pročitajte na linku.