EVALUACIJSKI ODBOR, PROJECT MANAGEMENT AWARDS 2017

Evaluacijski odbor je neovisno tijelo koje prema kriterijima definiranima na svjetskoj razini u skladu s IPMA Competence Baseline (ICB) procjenjuje prijave i donosi odluku o pobjednicima natječaja.

Ove godine čine ga:

Mr.sc. Hrvoje Meštrović
Direktor, Primakon d.o.o.
Član Predsjedništva, HUUP
IPMA Level B certifikat
Mr. sc. Hrvoje Meštrović, diplomirani je inženjer građevinarstva, magistar znanost te certificirani voditelj projekata s preko 15 godina iskustva u području upravljanja projektima. Osnivač je i direktor tvrtke Primakon d.o.o., koja je specijalizirana za pružanje usluga u području upravljanja projektima. Certificirani je implementator sustava Primavera P6 i autor niza znanstvenih i stručnih radova. Radi kao vanjski konzultant na nizu projekata i organizacija, uključujući i agenciju Fusion for Energy. Član je predsjedništva Hrvatske udruge za upravljanje projektima te aktivno sudjeluje u promociji upravljanja projektima u regiji. Više o Hrvoju na linku.

Davor Čengija
Agile Coach i Enterprise Architect, CROZ
Certified Scrum Professional
Certified ScrumMaster
TOGAF 9 Certified
Davor Čengija je Agile Coach i Enterprise Architect s 20-godišnjim iskustvom u industriji razvoja softvera. Prošao je kroz sve faze procesa, radeći kao Software Developer, Software and System Architect, pa čak i kao projektni menadžer. Često je preuzimao inicijativu pri razvoju posla koji je usko povezan s potrošačima, što podrazumijeva prodaju i proces prije prodaje. Njegovo trenutno zanimanje najbolje je opisati kao Agile Coach i evangelist. Kroz godine se specijalizirao u primjeni svog znanja i iskustva u velikim, multitimskim i multivremenskim projektima, pogotovo u bankarstvu, telekomu te vladinim sektorima. Iako posjeduje formalno obrazovanje u mehaničkom inženjerstvu, uvijek je težio prema primjeni agile principa u nerazvojnoj okolini, kao na primjer: poduzetnička arhitektura, marketing i prodaja ili HR, poticanje ljudi da usvoje kreativniji, zabavniji te zanimljiviji način rada. Potaknuo je razvoj raznih tečajeva na kojima i predaje o kvaliteti razvoja softvera, system architecture, poduzetnička arhitektura, te agile pristup arhitekturi. On je aktivan sudionik lokalne agile zajednice gdje organizira i predaje na raznim skupovima, sastancima i konferencijama diljem regije.  Putem svog  bloga i društvenih mreža vrijedno radi na demystifying Scrum i agile principima kao i na otkrivanju koncepta općenito, pomažući ljudima bolje razumjeti prednosti takvog pristupa. Više o Davoru na linku.

 

Renata Simčić

Voditeljica projekata razvoja novog proizvoda, JGL
IPMA Level C certifikat

Renata Simčić je voditeljica projekata iz portfelja  razvoja novog proizvoda u JGL-u. pravlja svim aspektima projekta tijekom njegova životnog ciklusa s ciljem postizanja kvalitetne isporuke  unutar zadanog opsega, troška i vremena te u skladu s projektnom metodologijom. Realizaciju odobrenih projekata prati u cilju skraćenja potrebnog vremena za osiguranje dostupnosti konkurentnog proizvoda kupcu i partneru. Doprinosi stvaranju projektne kulture tvrtke i podizanju vještina upravljanja projektima. Sudjeluju u pripremi projektne dokumentaciju za natječaje koje raspisuje EU. Osim trenutne pozicije, u JGL-u je radila i kao farmaceutski tehničar u odjelima Istraživanja i razvoja te Proizvodnje. Dugogodišnja je članica HUUP-a i YCC-a, zamjenica regionalnog koordinatora za regiju Rijeka i Istra. Više o Renati na linku.

 

Tomislav Ivković

Voditelj projekata i projektant intralogističkih
sistema, Stöcklin Logistik AG i OMNI-PRO
Finalist PMA 2016

Tomislav Ivković rođen je 1985.godine u Koprivnici. Diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti i završio CISCO specijalizaciju za računalne mreže 2009./2010.g. Od 2008.godine radi za kompanije Stöcklin Logistik AG iz Švicarske i OMNI-PRO, regionalnog predstavnika u Zagrebu, kao Project Manager i projektant intralogističkih sistema. Tijekom svog radnog vijeka nastavio je svoje stručno usavršavanje na području logistike u Švicarskoj, a sudjelovao je u projektiranju i/ili realizaciji brojnih projekata za značajne kompanije u regiji: SOLANA TUZLA, PODRAVKA, HELLA SATURNUS, GOODYEAR SAVA Kranj, JGL, ELRAD International i drugi. Na prošlogodišnjoj dodjeli PMA 2016 bio je finalist u dvije kategorije: Najbolji mladi voditelj projekta i Najbolji projekt s mladim voditeljem za projekt Solana TUZLA- Transportna tunelska veza. Više o Tomislavu na linku.

Dr. sc. Mario Špundak

Voditelj odjela za upravljanje projektima,
Combis d.o.o.
Certified Scrum Master

Dr. sc. Mario Špundak je doktorirao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu na temu upravljanja IT projektima, kao i studij poslovnog upravljanja. Autor je više stručnih članaka, sudionik i govornik na znanstvenim i stručnim konferencijama na temu organizacijskog upravljanja portfeljem i agilnog pristupa upravljanju projektima po cijelom svijetu.Trenutno radi kao voditelj Odjela za upravljanje projektima u Combisu, a posjeduje dugogodišnje iskustvo u IT i telekomunikacijskoj industriji (Vipnet, OptimIT, Hrvatski Telekom, Combis), gdje je između ostaloga vodio veliki broj različitih projekata na lokalnoj i međunarodnoj razini, sudjelovao i vodio transformacije više odjela za upravljanje projektima i organizacijskog pristupa upravljanju projektima i portfeljem te je nekoliko puta nagrađivan kao jedan od najboljih zaposlenika.Održao je niz gostujućih predavanja na raznim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću nositelj kolegija Agilni projektni menadžment. Mario je često u ulozi recenzenta istraživačkih projekata i znanstvenih članaka i sudjeluje u organizaciji mnogih konferencija kao direktor sadržaja konferencije.

Više o Mariju na linku.