Predavanje: ITER Projekt (Kako ovladati energijom Sunca?) – Izazovi najkompleksnijeg projekta na svijetu

Pozivamo vas na otvoreno predavanje u organizaciji Hrvatske udruge za upravljanje projektima, Young Crew Croatia, Veleučilišta Baltazar Zaprešić, Alumni kluba Baltazar i Primakona koje će se održati u četvrtak, 27. travnja 2017. na Veleučilištu Baltazar u dvorani 6 s početkom u 17:30h.

Tema: ITER Projekt (Kako ovladati energijom Sunca?) –

Izazovi najkompleksnijeg projekta na svijetu

Predavači: dr.sc. Tonči Tadić

mr.sc. Hrvoje Meštrović

Luka Novosel

Sažetak predavanja:

Projekt ITER („Put“ na latinskom) jedan je od najambicioznijih  energetskih projekata u svijetu, te se smatra i najsloženijim uređajem u povijesti civilizacije. Vrijednost projekta procijenjena je na 16 milijardi €, a u njemu sudjeluju EU, SAD, Rusija, Kina, Japan, Indija i Južna Koreja. Europski dio projekta vodi agencija za fuzijsku energiju Europske Unije Fusion for Energy, sa sjedištem u Barceloni. Sam objekt gradi se u Cadarsheu u južnoj Francuskoj. Više informacija o projektu dostupno je preko sljedeće poveznice.

U sklopu predavanja prezentirat će se značaj projekta, njegova kompleksnost, te će se poseban naglasak staviti na način suradnje i praćenja plana realizacije ovog kompleksnog projekta. Prezentirat će se metode kojima Fusion For Energy prati i integrira svoje planove sa planovima ostalih sudionika na projektu. Prikazat će se i napredak projekta te njegovi ciljevi i rokovi u budućnosti. Predavanje će održati dr. sc. Tonči Tadić s Instituta „Ruđer Bošković“ (predstavnik Republike Hrvatske u Upravnom vijeću Agencije), te mr. sc. Hrvoje Meštrović i Luka Novosel iz tvrtke Primakon (jedine hrvatske tvrtke koja radi na ovome globalnom projektu).

Predavanje je besplatno za sve zainteresirane uz obveznu prethodnu prijavu preko sljedeće poveznice (najkasnije do 25. 4. 2017.): PRIJAVA

U slučaju većeg odaziva od broja slobodnih mjesta u dvorani, prednost će se dati prema redoslijedu izvršenih prijava (potvrdu slobodnih mjesta dostavit ćemo svim prijavljenima 26. 4. 2017.). Ako se prijavite, a nećete biti u mogućnosti doći na predavanje, molimo Vas da to obvezno javite (zbog ograničenog broja sudionika na predavanju) na: zlatko.barilovic@bak.hr

Kratki CV predavača:

Tonci_Tadic

Dr. sc. Tonči Tadić, jedan je od naših vodećih stručnjaka za fuziju i radi kao istraživač na Institutu „Ruđer Bošković“. Završio je preddiplomski studij fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a doktorat iz fizike zaslužio je 1995. na Institutu „Ruđer Bošković“ i Sveučilištu u Zagrebu. U razdoblju od 1997. do 1998. godine bio je gostujući znanstveni istraživač na Osaka National Research Institute (ONRI-AIST) kao stipendist Japanske agencije za znanost i tehnologiju. Od 2013. godine član je Znanstveno tehničkog odbora (STC) EURATOM-a, koordinator Hrvatske fuzijske istraživačke jedinice (CRU), član skupštine H2020 projekta EUROfusion, te predstavnik Republike Hrvatske u Upravnom odboru europske agencije Fusion for Energy.

hrvojemestrovic_200x267

Mr. sc. Hrvoje Meštrović, diplomirani je inženjer građevinarstva, magistar znanost te certificirani voditelj projekata s preko 15 godina iskustva u području upravljanja projektima. Osnivač je i direktor tvrtke Primakon d.o.o., koja je specijalizirana za pružanje usluga u području upravljanja projektima. Certificirani je implementator sustava Primavera P6 i autor niza znanstvenih i stručnih radova. Radi kao vanjski konzultant na nizu projekata i organizacija, uključujući i agenciju Fusion for Energy. Član je predsjedništva Hrvatske udruge za upravljanje projektima te aktivno sudjeluje u promociji upravljanja projektima u regiji.

0d0eeee

Luka Novosel, Primakon , diplomirani je inženjer elektrotehnike te certificirani voditelj projekata s 10 godišnjim iskustvom u području upravljanja projektima. Certificirani je implementator sustava za upravljanje projektima Oracle Primavera P6 i Microsoft Project, te ima bogato iskustvo u implementaciji navedenih sustava u nizu industrija. Na projektu ITER radi od 2012. godine kao vanjski konzultant agencije Fusion for Energy te pruža podršku Agenciji u radu sa sustavom Oracle Primavera P6. Koautor je pripremnog seminara za certificiranje voditelja projekata.