Održana 6. Radionica projektnog menadžmenta u Biogradu na moru!

U Biogradu na Moru, u hotelu Adria, se između 30.09. i 02.10. održala nacionalna radionica projektnog menadžmenta.

Tema radionice bila je ”Kontrola projekta”.

Na radionici je prisustvovalo oko 50 sudionika iz cijele Hrvatske. Neki od njih bili su studenti zainteresirani za područje projektnog menadžmenta, drugi već uključeni u rad Young Crew Croatia-e ili CAPM-a, dok je jedan dio došao iz svijeta businessa, sa već više godina iskustva u projektnom menadžmentu kako bi ga podijelio sa ostalima željnim znanja.

Na početku same radionice održana je uvodna ceremonija dobrodošlice gdje su riječ od strane udruge i organizatora imali Marlena Pavić, kao projektni menadžer ove radionice te Miro Hegedić, kao član boarda Young Crew Croatia-e.

Zatim su pozornicu preuzeli naši keynote govornici, Hrvoje Meštrović, kao predstavnik našeg dugogodišnjeg sponzora Primakona te Josip Pavković, predstavnik Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Podijelili su s nama svoje dogodišnje iskustvo u projektnom menadžmentu te nam objasnili kako oni upravljaju rizicima u svome poslovanju te način funkcioniranja kontrole projekata unutar njihovih poduzeća.

biograd-1-24

Nakon uvodne ceremonije, program smo nastavili na casual noti sa kvizom projektnog menadžmenta i laganim upoznavanjem timova za slijedeći dan.

Glavni program radionice održao se u subotu kada su naše motivirane i vesele sudionike preuzeli Hajnalka Collado te Daniel Collado-Ruiz, vrsni stučnjaci iz područja projektnog menadžmenta koji također imaju dugogodišnje iskustvo u radu unutar Young Crew-a.

Radionica je bila koncipirana tako da smo se, nakon početnih igara upoznavanja, podijelili u timove po pet sudionika. Zadatak je bio sagraditi najviši toranj od banalnih materijala poput slamkica i plastelina. Djeluje lako? Da sve ne bude tako jednostavno, za to su se pobrinuli naši treneri koji su imali dvojaku ulogu, jednu facilitatora radionice, a drugu kao klijenta koji naručuje tornjeve te direktora poduzeća koji upravlja svojim projektnim timovima i resursima.

Radionica se održala u četiri faze, uz koje su dolazili i popratni manji keynote-ovi te razmišljanja i osvrtanje na ono što se dogodilo u toj rundi građenja tornja. Tako smo prošli kroz faze planiranja, predviđanja rizika,  učenja načina komunikacije sa stakeholderima, zatim još malo revidiranja naših planova te konačne gradnje s kojom smo uspješno doveli naše projekte do finala.

Ne zaboravimo da smo putem imali i državne kontrole sigurnosti, testiranja u slučaju potresa, a i klijenti su imali specifične želje. No, s ponosom možemo reći da su svi timovi naučili ono što je bitno, bez obzira bio njihov toranj najviši ili ne, pozadina cijele ove priče o projektnom menadžmentu je ono što ostaje.

Na kraju dana, dodijeljene su i nagrade za proaktivne sudionike. Prvu nagradu odnio je tim s najvišim tornjem (#eiffeltower tim čestitamo!), dok je nagradu za osobu koja je najviše doprinjela raspravi te suradnji s ostatkom sudionika osvojio Andrija Blažić te time osvojio put na 7. Nacionalnu radionicu na Brijunima u lipnju.

Večer je završena u španjolskom tonu, uz cvjetove u kosi, sangriju i malo latino ritmova u caffe baru Kaldi.

Posljednji dan radionice Hajnalka i Daniel sumirali su sve naučeno te priveli našu radionicu kraju. Svi sudionici su zaprimili svoje certifikate te smo se prigodno zahvalili i sponzorima te donatorima na svesrdnoj podršci.

Svakako najveće hvala odlazi našim trenerima te svim sudionicima na dolasku i dobrom raspoloženju!

Vidimo se i dogodine!

Slike s radionice