Održan 2. ProMan

„Meet the Project Manager“ je projekt u organizaciji Young Crew Croatia. Projekt povezuje članove udruge sa projektnim menadžerima vodećih kompanija u Hrvatskoj s ciljem upoznavanja članova sa praksom projektnog menadžmenta te stjecanja znanja i iskustva sa tog područja.
Drugi po redu „Meet the Project Manager“ projekt održan je u prostorijama Ericsson Nikola Tesla d. d., 13. 03. 2014. godine, gdje su nas ugostili i više no gostoljubivi domaćini te nam omogućili nezaboravan posjet kompaniji kojeg će se naši članovi zasigurno još dugo sjećati.

Nakon izražene dobrodošlice, dr. sc. Saša Dešić, voditelj odjela za istraživanje i inovacije, nas je ukratko upoznao sa poviješću kompanije Ericsson Nikola Tesla d. d., njezinim radom te vrijednostima, ali i razvojem zahvaljujući kojem je Ericsson Nikola Tesla d. d danas lider na području kreiranja novih rješenja, proizvoda te usluga na području telekoma te ICT-a.
Zatim je uslijedilo vrlo poučno izlaganje Deana Decha, voditelj projektnog ureda u Ericsson Nikola Tesla d. d, koji nas je ukratko upoznao sa najvažnijim vještinama te kompetencijama koje mora posjedovati projektni menadžer, zatim sa procesom upravljanja projektima te njegovim glavnim fazama te vrlo detaljno objasnio alate te modele koji se koriste u projektnom menadžmentu.
Nakon kratkog izlaganja, na naše zadovoljstvo, ovom vrlo interaktivnom predavanju su se priključile i dvije projektne menadžerice, Nataša Demut i Đeni Dminić Varović, koji su rado na sva pitanja sudionika odgovarale te podijelile zajedno sa Deanom Dechom svoja razmišljanja, iskustva i situacije iz područja projektnog menadžmenta te iznijele svoje viđenje ovog zahtjevnog, ali vrlo dinamičnog i izazovnog posla.
Na kraju dvosatnog druženja, predstavljena su nam najpoznatija rješenja kompanije na Tehnološkom putu poput ePoziva, eZdrastva, mZdrastva te Zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra te su dodijeljeni certifikati i nagrade sudionicima projekta.

Još se jednom ovim putem zahvaljujemo Deanu Dechu što se priključio našem projektu, ali i cijeloj kompaniji Ericsson Nikola Tesla d. d. te svim zaposlenicima koji su bili izvrsni domaćini te nam priuštili nezaboravan drugi „Meet the Project Manager“.
Fotografije s PROMAN-a možete pronači na slijedećem linku:  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=683100398400245&set=pcb.683102268400058&type=1&theater