Project Management Championship (PMC) je jedinstveno natjecanje za studente preddiplomskog i diplomskog studija na nacionalnoj i međunarodnoj razini čija su područja interesa vezana uz područje upravljanja projektima.

Cilj projekta je povećati uključenost studenata u praksu upravljanja projektima na nacionalnoj i međunarodnoj razini kroz unapređenje znanja, iskustava i prakse između istraživanja i poslovnog svijeta. Ovo natjecanje je odlična prilika za studente da se upoznaju s rješavanjem stvarnog poslovnog slučaja, da iskoriste teorijsko znanje iz područja upravljanja projektima u praksi te se imaju priliku predstaviti pred stručnjacima u području upravljanja projektima.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi motivirani studenti mlađi od 35 godina u timovima od najmanje 3, a najviše 4 člana. Natjecanje se sastoji od više faza te nije moguća zamjena članova timova tijekom pojedinih faza s novim članovima koji nisu sudjelovali u prethodnim fazama natjecanja. U slučaju da se tim sastoji od 4 člana te je jedan član prisiljen odustati iz određenih razloga, timu se odobrava nastavak natjecanja s preostala 3 člana.

Ovo natjecanje je odlična prilika za studente da se upoznaju s rješavanjem stvarnog poslovnog slučaja, da iskoriste teorijsko znanje iz područja upravljanja projektima u praksi te imaju priliku prezentirati pred stručnjacima u području upravljanja projektima. Osim toga, pobjednički tim na nacionalnoj razini osvaja put na međunarodno natjecanje (International Project Management Championship) koje se ove godine održava u Njemačkoj u Nurbergu od 31.5. do 2.6.2019.

Prijaviti se možete na slijedeći link:

Registrirati se službeno možete do 17.3.2019.

Faze

Razine i tijek natjecanja

Natjecanje se odvija u 3 faze:

1. Online kvalifikacijski test

  • Uključuje teorijsku provjeru znanja iz područja upravljanja projektima prema ICB literaturi (ICB 4.0)
  • 100 pitanja u 100 minuta!
  • Svaki tim zajednički rješava test na 1 računalu.
  • Svaki tim može riješiti test samo jedanput od 17.3. do 24.3.2019.
  • Registracije na linku

2. NACIONALNO FINALE – POSLOVNI SLUČAJ

  • 5 timova s najviše bodova na kvalifikacijskom test prolazi u nacionalno finale gdje će rješavati poslovni slučaj iz prakse.
  • Svaki tim ima 4 sata za rješavanje slučaja i 20 minuta za prezentiranje vlastitog rješenja pred članovima evaluacijski odbora.

Finale natjecanja se održava 6.4.2019.

3. MEĐUNARODNO FINALE – INTERNATIONAL PROJECT MANAGEMENT CHAMPIONSHIP (IPMC)

 

Pobjednički tim odlazi na međunarodno natjecanje gdje  će pokazati svoje znanje i snalažljivost dok se natječe s ostalim ograncima Young Crew.