POZIV NA OTVORENO PREDAVANJE U ORGANIZACIJI HRVATSKE UDRUGE ZA UPRAVLJANJE PROJEKTIMA, YOUNG CREW CROATIA, VELEUČILIŠTA BALTAZAR ZAPREŠIĆ, ALUMNI KLUBA BALTAZAR

Veleučilište Baltazar Zaprešić

Vladimira Novaka 23, Zaprešić

Utorak, 30. 5. 2017. u 17.30 sati (dvorana 8)

PROJEKTNI MENADŽMENT –  KAKO OSIGURATI USPJEŠNOST PROJEKATA?

Lana Ilović, struč. spec. oec.

Mr. sc. Ivica Perica

SAŽETAK PREDAVANJA

 

Uzevši u obzir velik broj projekata koji ne završe uspješno, što znači da se ne dovrše u planiranim rokovima, da ne polučuju ciljane rezultate u skladu sa željenom kvalitetom ili da prekoračuju planirane proračune, bitno je razumjeti što dovodi do navedenog. Ovim predavanjem predavači imaju želju polaznicima približiti stvarne faze i izazove projekata i učestale greške u projektima. Također, intencija je da se na primjerima iz prakse prikaže u kojim fazama i iz kojih razloga projekti dolaze u situacije u kojima je njihov uspješan dovršetak upitan. Osim ukazivanja na učestale probleme i rizike projekata, fokus predavanja također će biti na alatima i praksama koje se može koristiti da se projekte vrati na pravi put i da poluče rezultate zbog kojih su pokrenuti. Isto tako, kroz stvarne će se primjere pokušati naglasiti koje su to važne vještine na kojima moraju raditi dobri voditelji projekata da bi bili uspješni.

Predavanje je besplatno za sve zainteresirane, uz obveznu prethodnu prijavu na sljedećoj poveznici:  https://goo.gl/forms/AanAYV7TBavEbqmG

KRATKI CV PREDAVAČA:

 

Lana Ilović, struč. spec. oec., menadžerica je softverskog licenciranja u IBM-u za regiju jugoistočne Europe. Trenutačno vodi 50-ak projekata softverskog licenciranja i usklađenosti u 11 zemalja regije. Lana je u IBM-u od 2007. godine. Osim uloge menadžerice za softversko licenciranje, Lana je pet godina radila kao brend menadžerica za Tivoli portfolio IBM softvera. Lana je u svojem radnom vijeku vodila velik broj projekata u različitim zemljama regije u kojima je morala upravljati  multinacionalnim, dislociranim timovima. Prije IBM-a Lana je radila kao marketinška i PR menadžerica. Završila je specijalistički diplomski stručni studij Projektni menadžment na Veleučilištu Baltazar Zaprešić.

Mr. sc. Ivica Perica osnivač je i vlasnik tvrtke UMiUM koja se bavi poslovnim savjetovanjem. Prije osnivanja vlastite tvrtke Ivica je proveo 10 godina u tvrtki Deloitte, u kojoj je radio kao direktor u Odjelu konzaltinga, a prije toga radio je kao voditelj Odjela za deployment i implementaciju IT rješenja u tvrtki Infodom. Ivica ima certifikate PMP, Prince2 i ITIL. U svojem radnom vijeku Ivica je vodio velik broj projekata različitih veličina, kompleksnosti, trajanja i koji su bili provođeni u različitim industrijama i okruženjima. Osim upravljanja projektima, Ivica je sudjelovao na nekolicini nadzora projekata koji su zapali u poteškoće.