PANEL – RAZLIKE U PRIMJENI PROJEKTNOG MENADŽMENTA PO INDUSTRIJAMA

Pozivamo vas na panel „Razlike u primjeni projektnog menadžmenta po industrijama“ koji će se održati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u četvrtak, 18. svibnja 2017. u 18 sati, dvorana 14.

  • Tema panela: agile i lean projektni menadžment vs. tradicionalni projektni menadžment
  • Predavači: Davor Čengija predstavit će agile metode projektnog menadžmenta, Miro Hegedić predstavit će lean metodologiju projektnog menadžmenta, a Hrvoje Meštrović će predstaviti tradicionalni projektni menadžment

Udruga IPMA Young Crew Croatia u suradnji s Hrvatskom udrugom za upravljanje projektima organizira panel koji će pružiti jedinstvenu priliku sudionicima da čuju više o temi aktualnoj u svijetu projektnog menadžmenta te će predavači kroz panel raspravu predstaviti prednosti i mane agile i lean projektnog menadžmenta naprema tradicionalnog projektnog menadžmenta.

Lean metodologija je metoda upravljanja proizvodnjom i poduzećem putem koje se ostvaruju uštede te se unaprjeđuje proizvodnja. U  fokusu metode su zaposlenici, proizvodi, procesi te oprema poduzeća. Agilni projektni menadžment fokusira se na donošenje dobrih i brzih odluka uz rješavanje nastalih izazova na najbolji mogući način u najkraćem vremenu, baveći se koncentriranjem na specifične zadatke i segmente određenih projekata. Nasuprot obje metode stoji tradicionalni projektni menadžment koji se bazira na discipliniranom planiranju i metodama kontrole s jasno izraženim stadijima razvoja projekta, oslanjajući se na predviđanja te provedene analize.

PREDAVAČI:

Davor Čengija je Agile Coach i Enterprise Architect s 20-godišnjim iskustvom u industriji razvoja softvera. Prošao je kroz sve faze procesa, radeći kao software developer, software and system architect i projektni menadžer. Potaknuo je razvoj raznih tečajeva na kojima i predaje o kvaliteti razvoja softvera, system architecture, poduzetnička arhitektura, te agile pristup arhitekturi.

Miro Hegedić osnivač je Lean Startup Croatia i jedan od organizatora Lean Startup Meetup Zagreb i Lean Startup Drill-a. Miro je bio i mentor na The Inkubator programu pokrenutom od strane Impact HUB Zagreb, na Summer Entrepreneurship Training-u i Smartup Competition-u. Također je dio grupe mentora u Core  HUB-u.

Hrvoje Meštrović diplomirani je inženjer i suvlasnik poduzeća Primakon, konzalting poduzeća iz područja upravljanja projektima. Također je i IPMA ovjereni voditelj projekta.

Molimo vas da svoj dolazak potvrdite na sljedećem linku.