Miro Hegedić: Lean menadžment: Od Toyota proizvodnog sustava do Lean Startupa

Hrvatska udruga za upravljanje projektima, Young Crew Croatia i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju predavanje: Lean menadžment: Od Toyota proizvodnog sustava do Lean Startupa koje će održati Miro Hegedić, mag.ing.mech. 25.10.2016 u 18 sati u dvorani 14 na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Sažetak predavanja:

Danas je pojam „Lean menadžment“ široko rasprostranjen u poslovnom svijetu. No, često ga se krivo poistovjećuje samo sa strategijama rezanja troškova, što Lean ustvari nije. Stoga će ovo predavanje pokušati odgovori na pitanje što je Lean, na način da će se prvo dati  kratki pregled razvoja Lean menadžmenta od samih začetaka kroz Toyota proizvodni sustav (TPS) pa sve do Lean startup metodologije.

Na kraju, cilj predavanja je sudionike upoznati s osnovnim pojmovima vezanim uz Lean menadžment, ali im istovremeno prikazati širinu upotrebe Lean metodologije. Predavanje će biti temeljeno na primjerim iz osobnog iskustva predavača kao i rezultata njegovih istraživanja.

miro

Miro Hegedić, mag.ing. mech. je zaposlen na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a trenutno radi na doktoratu iz područja upravljanja i optimizacije proizvodnje. Od 2009 je aktivno uključen u projekte unaprjeđenja poslovanja baziranih na principima Lean menadžmenta, a o iskustvu s projekata govorio je na nekoliko međunarodnih, kao i brojnim domaćim skupovima. Od 2011 godine, aktivno sudjeluje u organizaciji konferencija vezanih uz područje Lean i Green proizvodnje. Od 2012. godine je član Hrvatske udruge za upravljanje projektima, a od 2014. je i član predsjedništva Young Crew Croatia. Kao predstavnik hrvatskog Young Crew-a sudjelovao je na međunarodnim radionicama o projektnom menadžmentu u Dubrovniku, Rotterdamu, Panama City-u i Portu. Osnivač je inicijative Lean Startup Croatia i jedan je od organizatora Lean Startup Meetupa Zagreb. Bio je mentor u “The Inkubator” programu kojeg provodi Impact HUB Zagreb, na SET-u (Summer Entrepreneurship Training), Inovativko 2016 programu u organizaciji mStarta i Agkrokora kao i na brojnim drugim studentskim natjecanjima.

 

Predavanje je besplatno za sve zainteresirane uz obveznu prethodnu prijavu preko sljedeće poveznice (najkasnije do 23. 10. 2016.): https://goo.gl/forms/jqIf3MOxPXZNTN0d2

U slučaju većeg odaziva od broja slobodnih mjesta u dvorani, prednost će se dati prema redoslijedu izvršenih prijava (potvrdu slobodnih mjesta dostavit ćemo svim prijavljenima 24. 10. 2016.). Ako se prijavite, a nećete biti u mogućnosti doći na predavanje, molimo Vas da to obvezno javite (zbog ograničenog broja sudionika na predavanju) na: zlatko.barilovic@bak.hr